Suunnittelutoimisto Alinikula - Me keskitymme olennaiseenSuunnittelutoimisto Alinikula
rakennetutkimusten ammattilainen

Ilmakuvaus

Ilmakuvauksella kiinteistön vauriot löydetään nopeasti ja tarkasti, valittavana on valokuvaus, videokuvaus tai lämpökuvaus. Valo-, video- tai lämpökuvauksen kohteina voi olla:

  • Maastoalueet
  • Rakennusten ja ympäröivän alueen kuvaus
  • Rakennusten ja maastoalueiden 3D-mallinnus

Yleensä ongelmana ulkopuolelta tehtävässä lämpökuvauksessa on liian suuri kulma kuvattavaan kohteeseen. Ongelma korostuu korkeissa rakennuksissa kun taivaan ja kuvattavan kohteen välinen lämpösäteily voi muuttaa mittaustulosta (tarkempi asian selvitys löytyy sivulta Lämpökuvaus ). Myös joidenkin materiaalien emissiviteetti voi muuttua kuvauskulman muuttuessa. Ulkoa kuvauksen ongelmat ovat syy siihen että kirjallisuudessa on suosituksia, että lämpökuvaus tehtäisiin vain rakennuksen sisäpuolelta käsin.

Miehittämättömien ilma-alusten (yleistyneet nimet UAV, UAS, sUAS ja RPAS) avulla kuvauskulmasta johtuva ongelma voidaan poistaa ja kuvaus voidaan suorittaa kohtisuorassa haluttuun kohteeseen. UAS laitteet saadaan kuljetettua kohteeseen helposti ja pienikokoisena kuvaaminen onnistuu maastoesteiden välistä.

Meidän ilmakuvaus suoritetaan keskikokoisella sUAS laitteistolla ja on varustettu useilla redundanssia lisäävillä komponenteilla, tärkeät komponentit on kahdennettu. Lentoreitit suunnitellaan huolella, viranomaisia informoidaan toiminnasta, kalusto tarkastetaan ennen jokaista lentoa, kolmen henkilöt ryhmä (kuvausohjaaja, lentopilotti, avustaja) suorittaa työn hallitusti ja turvallisesti. Kuvausdata siirretään reaaliaikaisesti maa-asemaan monitorointia varten lennon aikana ja tallenntetaan paikallisesti kopteriin.

Alla olevassa videossa on esitetty rakennuksen lämpökuvaus kopterista käsin. Videossa käydään läpi proseduurit, jotka käydään läpi varsinaisessa työssä alkaen laitteiston tarkistuksista ja päätyen kuvatun datan analyysiin.


Suunnittelutoimisto Alinikula
Nuijamiestentie 5 C
00400 Helsinki
Finland

 
Rekisteriseloste