Suunnittelutoimisto Alinikula - Me keskitymme olennaiseen


Suunnittelutoimisto Alinikula

Palvelut

Olemme erikoistuneet kuntotutkimuksiin, haitta-aine kartoituksiin, sisäilmatutkimuksiin, lämpö- ja ilmakuvauksiin. Kohteet ovat pääasiassa liike- ja teollisuuskiinteistöjä.

Kuntotutkimus


Kuntotutkimuksessa mittauksilla, materiaalinäytteillä ja laboratorioanalyyseillä kerätään tarpeellista tietoa vaurioiden syyn ja rakenteiden jäljellä olevan käyttöiän selvittämiseksi. Teknisesti ja taloudellisesti toteutettavissa olevat korjausmenetelmät selviävät oikein kohdistetussa kuntotutkimuksessa.

Haitta-aine kartoitus

Haitta-aine kartoituksessa etsitään pintamateriaaleissa, pinnan alla ja rakenteen sisällä olevat terveydelle haitalliset materiaalit. Kartoituksen tarkoituksena voi olla kartoittaa haitalliset materiaalit rakennuksen nykyisessä tilassa, materiaalit jotka tulee huomioida tulevissa korjauksissa, käyttötarkoituksen muutoksissa tai purkutilanteessa.

Lämpökuvaus

Lämpökuvauksella voidaan havaita lämpövuoto tai materiaalin paikallinen lämmönjohtavuvuuden muutos. Korkea kosteuspitoisuus muuttaa materiaalin lämmönjohtavuutta ja siten aiheuttaa muutoksia jotka voidaan havaita.

Ilmakuvaus

Ilmakuvauksessa kiinteistön vauriot löydetään nopeasti ja tarkasti, valittavana on valokuvaus, videokuvaus tai lämpökuvaus. Ilmakuvaus mahdollistaa lämpökuvauksen kohtisuoraan tarkasteltavaan alueeseen, joka eliminoi viistossa kuvauskulmalla kuvattaessa usein tuloksia vääristävän muista pinnoista heijastuvan lämpösäteilyn.

Suunnittelutoimisto Alinikula
Nuijamiestentie 5 C
00400 Helsinki
Finland

 
Rekisteriseloste