Suunnittelutoimisto Alinikula - Me keskitymme olennaiseenSuunnittelutoimisto Alinikula
rakennetutkimusten ammattilainen

Yrityksen historia


Olemme alunperin 1978 perustettu perheyritys. Nykyisin olemme erikoistuneet kuntotutkimuksiin, haitta-aine kartoituksiin, sisäilma-tutkimuksiin, lämpö- ja ilmakuvauksiin. Kohteet ovat pääasiassa liike- ja teollisuuskiinteistöjä. Yrityksen nimi on koko ajan pysynyt miltei samana, variaatiot nimessä ovat palvelleet kunkin ajanjakson toiminnan painopistettä. Näin se kaikki alkoi.

Arkkitehtitoimisto Leena Alinikula perustettiin 1978.Yrittäjä Leena Alinikula tarjosi arkkitehtipalveluja pien- ja asuinkerrostaloille sekä korjaushankkeille lähinnä liikekiinteistöissä. Monista pitkäaikaisista asiakkaista voidaan mainita OKO, TEKES, VTT and Tapiola Oy.Vuosi 2001 oli muutosten vuosi. Yhtiömuoto ja nimi muuttui muotoon Suunnnittelutoimisto Alinikula kun Tuomas Alinikula liittyi yrityksen vahvuuteen ja otti hoitaakseen Toimitusjohtajan tehtävät. Uusi nimi sopi paremmin yritykselle, joka toimi sekä arkkitehti että rakenne/rakennusfysikaalisena suunnittelutoimistona. Tämän uudelleen syntyneen toimiston ensimmäisiä toimeksiantoja oli arkkitehti-, rakenne- ja rakennusfysikaalinen suunnittelu yli 1000 neliömetrin kuntosaliin Helsingin keskustassa Scandic Hotel SImonkentän rakennukseen.

Vuoden 2004 aikana arkkitehti Leena Alinikula jäi eläkkeelle. Sukupolven vaihdoksen jälkeen yrityksen pääpaino on ollut kuntotutkimuksissa, haitta-aine kartoituksissa, lämpö- ja ilmakuvauksissa. Olemme myös kehittäneet uusia menetelmiä, jotta rakenteiden vaurioitumisen syistä saataisiin tarkempaa tietoa. Tämän avulla voimme tarjota asiakkaillemme tarkempaa tietoa kuhunkin tapaukseen sopivista korjausmenetelmistä ja ennen kaikkea estämään vaurioitumisen uusiutuminen.

Vuosina 2005-2016 Suunnittelutoimisto Alinikula on ollut vastuussa yli 500:sta projektista. Projektit ovat olleet kuntotutkimuksia, TDD selvityksiä, haitta-aine kartoituksia, sisäilma-tutkimuksia, lämpökuvauksia ja muita rakenteisiin kohdistuvia selvityksiä. Kohteet ovat pääasiassa liike- ja teollisuuskiinteistöjä. Asiakkaitamme ovat olleet lukuisat kansainväliset kiinteistösijoitusyhtiöt ja muut kiinteistöjen omistajat. Monista pitkäaikaisista asiakkaista voidaan mainita Pöyry Finland Oy, Ramboll Finland Oy, Granlund Oy ja Optiplan Oy.


Suunnittelutoimisto Alinikula
Nuijamiestentie 5 C
00400 Helsinki
Finland

 
Rekisteriseloste